winIPRO gaat over naar Microsoft SQL Database

Na een lange en goede voorbereiding en zeer grondige testen om geen enkel risico te lopen, gaan heel geleidelijk aan onderdelen van winIPRO gebruik maken van de nieuwe database. Inmiddels hebben wij bij klanten die deze onderdelen gebruiken, de SQL database met succes geïnstalleerd!

 

IPRO maakt gebruik van nieuwste mogelijkheden van Microsoft

Microsoft .NET Framework is software van Microsoft die voor veel toepassingen gebruikt wordt; ook door IPRO. Bij de laatste updates van winIPRO is het noodzakelijk dat uw computers de nieuwe versies van .NET Framework hebben, deze nieuwe versies zijn: Microsoft .NET Framework 4.7.0, 4.7.1 en 4.7.2

In principe worden deze versies met updates van Windows automatisch geïnstalleerd, maar helaas niet altijd, dan moeten er handmatig updates uitgevoerd worden. Indien u nog computers heeft waar deze versies niet op geïnstalleerd zijn, worden de winIPRO updates geblokkeerd. Wij zijn druk bezig bij alle klanten deze controle uit te voeren en te adviseren over updates. 

Zodra alle klanten voor de Framework updates gecontroleerd en geadviseerd zijn, gaan wij verder met het installeren van de SQL database. Ook als de SQL database nog niet noodzakelijk is, zullen wij dit bij alle klanten installeren zodat u goed bent voorbereid op nieuwe ontwikkelingen.

Lees hier het artikel over Microsoft SQL-server:  'Een nieuw thuis voor IPRO-gegevens uit ons magazine Looking Forward' 

Terug

+31 (0)76 57 80 693
Expertise in ICT oplossingen voor ambitieuze opticiens en audiciens
OptiBytes maakt samen met OptiClip deel uit van Eye Eye Captain BV en is gelieerd aan Style22 en Magali Occhiali.